Pagini

joi, 17 aprilie 2014

Vreau să mâncam sanatos!

                  Am observat că majoritatea produselor pe care la cumparam din magazine erau ori lipsite de gust ori  gustul natural sau culoarea erau create prin diverse substanţe chimice, despre care am auzit că sunt extrem de dăunătoare pentru oameni.
            Deasemenea, cunoscând adevăratele produse crescute în curtea bunicilor, am hotărât, în familie că ar fi mai bine să punem "pe picioare" o mica ferma de animale pe care sa le hranim cu produse cat se poate de naturale. Spunem "cât se poate de naturale" pentru că numai în condiţii de laborator apa e apă, oxigenul e oxigen; în condiţii naturale, ploaia care cade pe sol şi irigă culturile de plante, "spală" atmosfera de praf, fum, ş.a.m.d. astfel că nu credem în ideea utopică ce, mai nou, obsedează lumea, de ECO sau BIO.
             În timp, cu cei cunoscuti, am discutat şi care mai de care s-a "lăudat" cu preparatele culinare homme-made, ba chiar, unii prieteni au fost serviţi cu astfel de bunătăţi fiind invitaţi la diverse ocazii. Mulţii uitaseră gustul păsărilor crescute la sol, în libertate. Cineva a exclamat: "Maamăă, nu am mai mâncat d'asta de când era mamaia!"
             Aşadar, din discuţii, mulţi cunoscuţi au aflat ca avem propria noastră ograda şi ne-au contactat pentru a le da prepeliţe, iepuri sau cum ne-a zis cineva, "un cocoş".
             Acest fapt, ne-a determinat să creştem puţin efectivul ogrăzii, mai ales că prietenii le-au recomandat prietenilor lor să cumpere carne sau ouă de prepeliţă de la noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

publicitate online