domingo, 26 de agosto de 2012

viernes, 19 de agosto de 2011

el mejor blog

Hola, visitante que nos visitas desde Google, Yahoo o Msn. Efectivamente, tu búsqueda ha terminado, has encontrado el mejor blog en español del mundo. A través de la lectura de sus posts y sus comentarios, alcanzarás el tan ansiado y esquivo nirvana y todos tus problemas reales o inventados desaparecerán. Sé que en este momento estarás emocionado e incrédulo ante tu hallazgo, así que déjame repetírtelo: estás en el mejor blog en español del mundo. Puedes pellizcarte si así lo deseas.
Si aún después de esta advertencia decides abandonar este sitio, que te vaya bien. Que te mate un tren. Y un camión también.

miércoles, 3 de agosto de 2011

España no quere emplear rumanos

Guvernul Spaniei a decis de la 1 august avem nevoie de rezidenta si drept de munca

Spania doreste sa-si protejeze piata muncii si este de inteles, fiind tara cu rata cea mai ridicata de somaj din UE. Ceea ce nu este de inteles, este cum de singura tara care va fi afectata de aceasta decizie este Romania. Comisia Europeana nu vede cu ochi buni aceasta decizie, statul spaniol insista ca este o simpla decizie tehnica si ca nu este o interdictie pe piata muncii ci doar ca se va solicita o autorizatie prealabila pentru a lucra legal in Spania.
Guvernul Spaniol ar fi trebuit sa instiinteze Comisia Europeana de aceasta decizie, nu doar statul spaniol. Este posibil ca Executivul Europeana sa inceapa o procedura de infrigement contra Spaniei, dar asa cum bine stim aceasta procedura dureaza luni de zile, ba in unele cazuri chiar ani.
Pana la aceasta ora Ministerul Muncii si Emigratiei din Spania nu a prezentat nici-un document cu limitarile propriu-zise care vor fi impuse romanilor noi veniti.
Valeriano Gomez, ministrul Muncii si Emigratiei din Spania, a dat asigurari ca, nu vor fi afectati cetatenii romani care lucreaza in Spania sau care au ramas in somaj in Spania.
Deasemenea pentru noii-veniti va fi o portita, cea a lucratorului persoana fizica autorizata "a cuenta propia sau autonomo" insa taxele si impozitele sunt foarte ridicate, iar lucratorul nu beneficieaza de somaj, angajatorii deobicei doresc un contract de munca, insa un lucrator autonomo ii avantajeaza si pe ei pentru ca nu vor mai fi obligati sa plateasca asigurari sociale, si deasemenea vor putea concedia oricand fara sa plateasca salarii compensatorii.
Cat cei despre care sunt in Sistem Seguridad Social si Inem asteptam sa vedem daca vor fi afectati intradevar in vre-un fel, pentru ca multora le-a expirat vechile cartie de identitate si au primit certificate NIE.



UE ne ia apararea, Spania nu poate pune restrictii romanilor

Daca Guvernul Romaniei nu a dat un raspuns clar propunerilor Ministerului Spaniol al Muncii, raspunsul vine de la Bruxelles din partea purtatorului de cuvant al Comisiei Europene, David Boublil "In principiu, Spania nu poate introduce acum restrictii temporare lucratorilor romani"
Pana la aceasta ora nu s-a luat inca o decizie de catre guvernul spaniol insa putem sa facem urmatoarele precizari:
- Spania nu poate limita dreptul la circulatie si stabilire al romanilor in Spania, deci orice roman va putea sa vina in Spania si sa se stabileasca in continuare aici si dupa promulgarea hotararii guvernului care restrictioneaza accesul pe piata muncii.
- Romanii care primesc ajutorul de somaj din Spania de la INEM (Institutul National al Fortelor de Munca din Spania) nu vor fi afectati, vor putea sa primeasca in continuare somajul si sa isi caute un loc de munca.
- Cetatenii romani care sunt deja angajati cu un contract temporar sau pe o perioada nedeterminata deasemenea nu vor fi afectati.
Vor fi afectati cei care nu au muncit niciodata in Spania si care doresc sa emigreze aici, insa exista o solutie si pentru acestia, fie vin cu contract din Romania si fac toate demersurile prin ambasada, fie vin in Spania si se angajeaza ca PFA (persoana fizica autorizata, adica autonomo)
Nu este inca clara nici situatia celor care au muncit in trecut in spania, in ultimii ani si din cauza crizei s-au intors in tara.
Spania Romaneasca dezaproba cu totul reintroducerea moratoriului, si avertizeaza ca decizia nu poate afecta doar cetatenii romani, faptul ca cetatenii bulgari sunt mai putin numerosi nu este un motiv suficient de intemeiat pentru a discrimina comunitatea romaneasca, deasemenea avertizam pe aceasta cale Ambasada Romaniei si Guvernul Romaniei, in special Ministerul Muncii ca orice acord bilateral in sensul reducerii libertatilor si drepturilor imigrantilor romani nu fac decat sa agraveze situatia comunitatii noastre, si speram ca macar de aceasta data autoritatile din Romania sa faca ceva pentru noi. Deasemenea recunoastem situatia dificila prin care Spania trece avand un somaj de 21%, insa daca vor lua decizii de restrictionare pe piata muncii aceasta va trebui sa se rasfranga a tuturor imigrantilor de toate nationalitatile, inclusiv din afara UE.
Speram ca Guvernul Romaniei sa stie sa negocieze mai bine, in Romania exista si numeroase firme spaniole cu contracte de sute de milioane de Euro, aceste firme au angajati spanioli care ar putea fi afectati daca si Romania ar trata cu aceiasi moneda statul spaniol.
Guvernul spaniol doreste sa reintroduca moratoriul de interdictie la munca pentru cetatenii romani care nu au avut permis de rezidenta si de munca in Spania.
Ministrul muncii si imigratiei din Spania, Valeriano Gómez a confirmat astazi ca guvernul lucreaza la un proiect pentru reintroducerea moratoriului.
Se pare ca guvernul spaniol a informat deja si Comisia Europeana si sunt mari sanse sa primeasca unda verde si de la Bruxelles, reamintim ca Romania a aderat la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, moment la care majoritatea statelor UE au decis sa impuna o interdictie temporara pe piata muncii pana in 2014. Spania a fost una dintre tarile care au impus un moratoriu temporar de doar 2 ani de zile si astfel de la 1 ianuarie 2009 pana in prezent in Spania se putea lucra cu contract de munca fara sa fi detinut rezidenta anterior, doar cu prezentarea NIE (numar de identificare pentru straini, care se putea solicita doar cu pasaportul si dovada ca aveti unde locui in Spania). Se pare ca autoritatile spaniole doresc reintroducerea moratoriului doar pentru cetatenii romani, nu si pentru cei bulgari.
Situatia este destul de confuza, avand in vedere ca la momentul actual peste 300.000 de romani muncesc in Spania, comunitatea romaneasca este cea mai numeroasa, avand un numar de peste 800.000 de imigranti.
Guvernul spaniol si cel roman, cauta impreuna o solutie la aceasta problema, si se merge pe premisa ca aceasta decizie nu se va aplica retroactiv.



Vom reveni cu mai multe informatii.