26 martie 2014

Petrolul - Astra

          Prima mansa a semifinalei Cupei Romaniei dintre Petrolul Ploiesti si Astra Giurgiu se va disputa miercuri, de la ora 20:30. Partida va fi transmisa de Pro TV.
          Petrolul are sanse mari de a duce trofeul pentru a doua oara consecutiv la Ploiesti. Aceasta nu a inceput prea bine anul 2014. Este adevarat, ploiestenii nu au suferit nicio infrangere, castigand insa doar o data, remizand in nu mai putin de 4 partide. In urma atator remize, suporterii par deja sa-si fi pierdut rabdarea si sa-l apostrofeze pe Razvan Lucescu. Un rezultat de egalitate s-a inregistrat si in partida din sferturile Cupei Romaniei, cu FC Vaslui, 2-2, Hoban egaland in prelungirile partidei. Petrolul s-a dezlantuit insa in extra-time, unde a marcat doua goluri, fara sa primeasca vreunul. Acelasi Hoban si-a exprimat dorinta ca echipa sa sa castige acest meci cu Astra fara sa primeasca gol. Sigur, aceasta banuim ca este dorinta intregii formatii. Jucatorul Ploiestiului a precizat ca Petrolul este foarte concentrata inaintea acestui meci.
Adrian Mutu (4/0) a suferit o interventie chirurgicala, in urma unei mici probleme la genunchi. Fostul international va lipsi cel putin doua saptamani de la ,,lupii galbeni’’. In afara acestuia, Lucescu nu va putea conta pe Marinescu (-), Gerson (2/0), Morar (5/0) si Alcenat (20/0).
           Astra vine dupa doua remize, ambele incheiate cu scorul de 1-1, contra Petrolului si a Otelului Galati. In urma acestor rezultate Daniel Isaila si-a dat demisia. Fostul tehnician al Astrei a dezvaluit insa ca adevaratul motiv al demisiei sale este legat de Budescu, patronul Ioan Niculae vrandu-l exclus de la echipa pe golgheterul Astrei, Isaila nefiind de acord cu acest aspect. Una peste alta, la echipa a venit Florin Marin, dupa ce Niculae dorea initial sa-l aduca pe Victor Piturca. Acesta are insa dificila misiune de a duce Romania la EURO 2016. ,,Flocea’’ a semnat pe un an si jumatate, primul obiectiv trasat de patron fiind castigarea Cupei Romaniei. Giurgiuvenii nu au incasat pana acum niciun gol in cele doua runde avute, castigand cu 1-0 contra lui Gaz Metan si cu 3-0 impotriva Viitorului Constanta, ambele partide avand loc in deplasare.
            In urma cu 10 zile, Petrolul si Astra au remizat pe Ilie Oana, 1-1. Scorul a fost deschis de oaspeti, Alcenat inscriindu-si autogol, ,,lupii galbeni’’ egaland in prelungirile partidei, salvator fiind acelasi Hoban, cel care a adus egalarea tot in prelungiri si in meciul din sferturile Cupei Romaniei. De altfel, 4 din precedentele 6 intalniri directe s-au terminat cu scorul de 1-1.
           Cu un antrenor instalat de cateva zile pe banca, nu credem ca Astra a progresat prea mult fata de meciul din runda precedenta sau de cel cu Petrolul, in fiecare din aceste doua partide avand doar doua suturi pe poarta. De partea cealalta, ,,lupii galbeni’’ sunt neinvinsi in acest an si suntem de parere ca asa vor ramane si dupa meciul de astazi. Credem, de asemenea, ca nu vom vedea nici acum mai mult de doua goluri, asa cum nu am vazut nici in cele 5 jocuri din 2014 ale Petrolului, dar nici in ultimele 4 ale giurgiuvenilor.

PRONOSTIC: Victorie Petrolul


Produse evoMAG.ro

Porto - Benfica

          In prima mansa a celei de-a doua semifinale din Cupa Portugaliei, Porto o va intalni pe teren propriu pe Benfica. Partida va incepe miercuri, la ora 23:00.
          Porto a invins-o cu greu in urma cu 3 zile pe Belenenses pe teren propriu, cu 1-0. Scorul a fost deschis abia in minutul 79, desi ,,dragonii’’ au evoluat timp de o repriza in superioritate numerica. Sigur, intrucatva este de inteles aceasta greutate in a castiga, dat fiind faptul ca formatia portugheza s-a deplasat in Italia joia trecuta, pentru a sustine partida cu Napoli din Europa League. In ceea ce priveste Cupa Portugaliei, ,,dragonii’’ au trecut in sferturi pe teren propriu de Estoril, scor 2-1, dupa ce oaspetii deschisesera scorul. Va fi prima partida din aceasta competitie a lui Luis Castro, tehnician venit de la echipa a doua, care a preluat-o pe FC Porto la inceputul lunii. Antrenorul lui Porto doreste sa castige meciul cu Benfica la mai mult de un gol diferenta, pentru ca echipa sa sa poata aborda confortabil mansa retur. Castro le cere jucatorilor sa se concentreze la maximum pentru acest derby, in caz contrar lucrurile putand sa nu iasa asa cum isi doresc ,,dragonii’’.
           In vederea acestei partide, Maicon (12/1) si Helton (23/0) sunt indisponibili. In schimb, au revenit in lot Quaresma, Fernando si Danilo.
           Benfica doreste sa ajunga cel putin la fel de departe ca si anul trecut in Cupa Portugaliei, adica in finala. Moralul este unul foarte bun, ,,vulturii’’ obtinand 11 victorii si o remiza in ultimele 12 partide. Mai mult, Benfica s-a calificat la mijlocul saptamanii trecute si in sferturille Europa League. Weekendul trecut, elevii lui Juan Jesus au trecut de Academica pe teren propriu, cu scorul de 3-0. Doua goluri a reusit atunci Lima, brazilianul ajungand astfel la 99 reusite in tricoul Benficai. Ar fi minunat pentru el daca golul cu numarul 100 ar veni intr-un joc contra rivalei de moarte.
           Juan Jesus l-a cooptat in vederea acestei partide pe Lolo, ibericul marcand in acest sezon 7 goluri pentru echipa satelit. Andre Almeida si Andre Gomes, care nu au fost convocati prin decizie tehnica pentru partida de weekendul trecut, vor face acum parte din lista celor 20 jucatori care se deplaseaza la Porto. Prezenta lui Rodrigo la acest meci e incerta, dupa accidentarea acestuia din weekend.
In campionat, Benfica a trecut de Porto pe Da Luz cu scorul de 2-0. In ultima intalnire cu Porto ca gazda, ,,dragonii’’ au invins cu 2-1, dupa ce ,,vulturii’’ deschisesera scorul, golul decisiv fiind marcat de Porto in prelungirile partidei.
            De doua ori nu a marcat Benfica in acest sezon in deplasare. Se intampla in meciurile cu PSG si Olympiakos, in Champions League. De cealalta parte, Porto a primit gol in 8 din ultimele 10 partide. Suntem de parere ca acest lucru se va intampla si astazi. In 7 din precedentele 8 intalniri directe am avut parte de cel putin 3 reusite. De asemenea, ,,vulturii’’ vin dupa 4 meciuri in care s-au inscris mai mult de doua goluri, acest lucru intamplandu-se in 4 din precedentele 6 partide de pe teren propriu ale lui Porto.

PRONOSTIC: Ambele echipe marcheaza si peste 2,5 goluri


CATALIN BOTEZATU - magazin oficial

6 februarie 2014

Toulouse - St. Etienne


Pronostic: Ambele echipe marcheaza

TShirt-Factory.ro

Braga - Aves

          Ultimul meci din sferturile Cupei Portugaliei, le aduce fata in fata pe Sporting Braga si echipa de liga segunda, CD Aves. La prima vedere pare o partida dezechilibrata, insa se stie ca in astfel de meciuri se intampla foarte des surprize.
          Fiind un meci de cupa eliminatoriu, ma astept sa fie un meci inchis, mai ales k nici una dintre echipe nu straluceste din punct de vedere al ofensivei. In acest sezon, Sporting Braga are o medie de doat 1 gol primit in meciurile disputate pe teren propriu, deci o aparare bine pusa la punct, care cu certitudine ii va da mari batai de cap modestului atac al trupei de pe "Insula Aves".
          Daca atacul oaspetilor lasa de dorit, nu acelasi lucru se poate spune si despre aparare, care in 22 de partide disputate are o medie de sub 1 gol primit.

Pronostic: sub 3,5 goluri

Produse evoMAG.ro

13 decembrie 2013

Hertha Berlin - Werder Bremen

      Hertha o va gazdui pe Werder Bremen vineri seara de la ora 21:30 in cadrul primului meci din etapa a 16-a in Bundesliga. Partida se anunta foarte interesanta, gazdele avand prima sansa, mai ales ca Bremen este in cadere libera. Va reamintim ca formatia vizitatoare a fost spulberata weekendul trecut pe teren propriu cu 0-7 de campioana Bayern Munchen.

Pronostic: Hertha

Originals.ro