Despre mine

Catalina Ioana DASCALU

Psihoterapeut  autonom cu drept de libera practica

Psihoterapeut autonom practicant, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cu specializare in psihoterapie sistemica,  de cuplu si familie, optimizare relationala si comunicare, sexualitate si identitate sexuala.

Abordarea terapeutică pe care o utilizez urmează modelul Şcolii Olandeze de Terapie Sistemică (N.V.R.G.), agreat de E.F.T.A. (European Family Therapy Association).

Life coach si practician de programare neuro-lingvistica

In completarea abilitatilor detinute ca psihoterapeut, am considerat importanta certificarea ca practician de programare neuro-lingvistică. Am primit aceasta certificare din partea Asociaţiei Române pentru Programare Neuro-Lingvistică şi International Association for Neuro-Linguistic Programming (I.A.N.L.P.).

Utilizarea NLP-ului faciliteaza, intr-un ritm rapid, urmatoarele: imbunatatirea comunicarii, intelegerea limbajului non-verbal si paraverbal, declansarea excelentei in domeniul personal si profesional,   reducerea gradului de anxietate si a intensitatii / frecventei atacurilor de panica, cresterea  nivelului de motivare pentru inducerea schimbarii.

Experienta si cazuistica abordata

In cei peste  15 ani de experienta in consiliere psihologica si psihoterapie , am abordat, ca si cazuistica, urmatoarele categorii de probleme:

* Anxietate, fobii, atacuri de panica

* Divort (psihoterapie  individuala, cuplu, copii)

* Relatii de cuplu tensionate si infidelitate

* Depresie/ situatii de criza afectiv-emotionala

* Comportamente dependente (tutun, alcool, bulimie, jocuri de noroc)

* Emotivitate-timiditate exagerate

* Probleme relationate cu  increderea si stima de sine

* Relatii tensionate si conflicte

* Esecuri repetate

* Stare de boala (diverse forme de cancer, diabet, diagnostice coronariene)

* Suferinta si pierdere

* Doliu

* Dificultati scolare sau la locul de munca

* Parinti sau viitori parinti ce intampina greutati in relatia, cresterea sau educatia copiilor sau vor sa se    pregateasca pentru nasterea unui copil

Detin un master in domeniul negocierii, comunicarii si dezvoltarii relatiilor interpersonale (UAIC Iasi), precum si acreditare din partea Consiliului National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) ca trainer, consilier in cariera si manager de proiect.

Alaturat activitatii de consiliere psiholgica si psihoterapie desfasurata in practica privata,am  o experienta de lucru de peste zece ani in cadrul proiectelor cu finantare provenind din fonduri europene (PHARE, POSDRU), atat in pozitii de conducere, cat si ca expert in domeniul psiho-social si al resurselor umane. Acest fapt a consolidat o aborare strategica, realista si practica a situatiilor si a problemelor, avand o puternica orientare catre atingerea rezultatelor.

Sustin sesiuni de training in domeniul comunicarii si al relatiilor interumane, al modalitatilor eficiente de gestionare a situatiilor de criza, al tehnicilor specifice de negociere si mediere, precum si al rezolvarii conflictelor prin tehnici de comunicare non-violenta.

Pentru a fi la zi cu infomatiile despre cum anume pot sprijni cat mai eficient persoanele cu care colaborez ca psihoterapeut, am urmat cursuri de specializare si perfectionare, sustinute de  formatori romani si straini,  in domeniile:

* Tehnici de relaxare si hipnoza

* Programare neuro-lingvistica

* Analiza tranzactionala

* Constelatii familiale

* Gestionarea anxietatii si a atacurilor de panica

* Optimizarea relatiilor de cuplu

* Divort si infidelitate

* Comportamente dependente – interventie terapeutica si facilitarea schimbarii

* Tehnici cognitiv-comportamentale  in gestionarea situatiilor de criza

Sunt membru al Asociatiei de Psihoterapia Familiei si Cuplului Iasi si al Colegiului Psihologilor din Romania.

Servicii Cabinet Individual de Psihologie Catalina Ioana Dascalu (Iasi) AICI

Servicii psihoterapie si consiliere psihologica online AICI

Programarea pentru

sedintele de psihoterapie/ consiliere in domeniul dezvoltarii personale

poate fi facuta urmand datele de la pagina de Contact
Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers