Ce face Google de 1 martie

joi, 1 martie 2012

Google va aplica schimbari controversate in politica de confidentialitate, care permit stocarea si utilizarea informatiilor personale ale userilor.

nsa exista o modalitate prin care poti impiedica tentativa gigantului on-line de a-ti construi un profil permanent, care ar putea sa includa informatii personale, inclusiv varsta, sexul, domiciliul sau orietarea sexuala.

De la 1 martie nu o sa mai poti opta pentru a nu fi inclus in noua politica, care a fost aspru criticata de militantii pentru protectia datelor personale si contestata la autoritatile din SUA.

Insa, inainte de aceasta data poti sa-ti stergi istoricul de navigare, care va limita posibilitatile Google de a-ti inregistra fiecare miscare, inclusiv secretele jenante.

Citeste mai mult pe STIRILE PROTV.RO
Afla mai multe... | comentarii

Cum va fi vremea in primele trei zile din martie

Primele zile de primavara aduc vreme frumoasa si in incalzire, arata rpognoza meteorologilor. Maximele termice vor fi mai mari decat normalul perioadei si vor ajunge, vineri, pana la 14 grade.















Joi
- vremea va fi predominant frumoasa si mai calda decat miercuri. Doar in regiunile estice si la munte vor fi innorari. Izolat vor fi si ninsori slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, iar in prima parte a zilei si in est si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 10 grade. Minimele nocturne vor cobori pana la -7 grade. La Bucuresti cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat.Temperatura maxima va fi de 4-5 grade.

Vineri -
vremea se mai incalzeste si maximele termice vor urca pana la 14 grade in timp ce minimele nu vor fi mai mici de minus 4. Norii insa vor cuprinde aproape toate regiunile. In Banat, Crisana si Dobrogea vor fi predominant ploi, pe arii restranse, in Maramures, Transilvania si Moldova local vor fi precipitatii mixte.

La Bucuresti
- va fi mai mult innorat si este posibil sa ploua spre seara. Maxima termica va fi mai mare decat normalul perioadei si va ajunge la 9 grade.

Sambata
- vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari in cursul noptii in vest si in sud-vest. Maximele zilei vor fi 2-10 grade, iar minimele se vor incadra intre -12 si un grad.

In Capitala - va fi soare si in jur de 9 grade la amiaza.

Citeste mai mult pe HOTNEWS.RO

Afla mai multe... | comentarii

A incendiat un arbore "mai batran decat Iisus"

Poliţia din Florida (sud-estul Statelor Unite) a arestat o femeie de 26 de ani acuzată că a provocat în ianuarie un incendiu care a distrus un chiparos vechi de 3.500 de ani, considerat ca al cincilea cel mai vechi arbore din lume, au declarat miercuri surse din cadrul poliţiei, transmite AFP.

Tânăra femeie "a fost arestată marţi pentru participarea sa la incendiul care a distrus arborele «Senator»", pseudonimul dat chiparosului, a indicat într-un comunicat biroul şerifului din districtul Seminole (centrul Floridei).

Arborele, care era o importantă atracţie turistică, a fost incendiat la 16 ianuarie în parcul Big Tree. "Este trist", a declarat Jim Duby, un responsabil al parcurilor naturale din regiune. "«Senatorul» era un arbore de 54,8 metri, vechi de 3.500 de ani, fiind al cincilea în lume ca vechime".

Tânăra a recunoscut că a provocat incendiul, conform postului de televiziune local THV 11. Ea avea, de asemenea, poze ale focului. "Nu îmi vine să cred că am ars un arbore mai bătrân decât Isus", a declarat aceasta, conform THV 11.
Tânăra a mai fost acuzată şi de posesie de droguri, după ce poliţia a descoperit metamfetamină în cadrul unei percheziţii la domiciliul acesteia, conform biroului şerifului.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Afla mai multe... | comentarii

Marica l-a bagat in ghips pe Banel Nocolita

Bănel Nicoliţă va fi nevoit să lipsească trei săptămâni de pe terenul de fotbal după accidentarea suferită la unul din antrenamentele echipei naţionale.

AS St. Etienne, clubul la care este legitimat Bănel Nicoliţă, a anunţat că internaţionalul român va avea piciorul imobilizat în ghips timp de 10 zile, după care va mai avea nevoie de încă 8-10 zile de recuperare. Astfel, Bănel Nicoliţăva rata meciurile din Ligue 1 cu Evian (3 martie), Valenciennes (10 martie) şi Lyon (17 martie), urmâns să revină la meciul cu Montpellier, de pe 24 martie.

Bănel Nicoliţă s-a accidentat la antrenamentul de luni al "tricolorilor", dupa un contact cu Ciprian Marica.

"Asta este! Se mai întâmplă la antrenamente, nu a fost intenţia lui Marica. A băgat şi el o alunecare şi m-a prins cu glezna jos. S-a umflat imediat. Cum să mă supăr? Doar este prietenul meu, ne ştim de atâţia ani!", a declarat Bănel Nicoliţă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Afla mai multe... | comentarii

Prognoza meteo pe 3 zile

marți, 28 februarie 2012

Miercuri cerul va fi temporar acoperit de nori în majoritatea regiunilor. Precipitaţii vor fi puţine, numai ninsori slabe, în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte şi doar izolat în celelalte regiuni. În banat şi în Crişana ninsorile se pot transforma trecător în lapoviţă şi chiar ploaie. În zonele joase de relief, dimineaţa va fi ceaţă.




Capitală:


Şi în capitală, deşi trecător apare şi soarele, norii vor predomina, iar trecător este posibil să ningă slab. Vântul va sufla cel mult moderat, iar la amiază nu vor fi mai mult de 2 grade in termometre, cu aproximativ 3-4 grade mai putin decat in mod obisnuit.

Joi - Capitală:

O zi plăcută în Capitală, cu destul soare şi câţiva nori de decor. Temperatura urcă, vor fi 7 grade în termometre la amiază.

În ţară:

Joi vremea continuă să se încălzească treptat în toată ţara. Cerul va fi variabil, iar în sud-estul ţării vântul va sufla mai intens şi s-ar putea să ningă slab din nou. Meteorologii anunţă maxime între 0 grade în estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc şi 10 la Piteşti şi Craiova

Vineri- Capitală:

În Bucureşti, cer mai mult noros şi posibil câţiva stropi de ploaie spre seară, dar maxima ajunge în jur de 9 grade, cu vreo 3 grade mai mult decat in mod obisnuit.

În ţară:

Vineri va fi şi mai cald, dar norii şi precipitaţiile se extind treptat în mai toate regiunile, în special în partea a doua a zilei. Vor predomina ploile, iar la munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare. Vântul prinde şi el putere în estul ţării şi la munte. Maximele vor fi peste normele climatologice, între 4 grade la Miercurea Ciuc şi 13 la Craiova şi Timişoara.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Afla mai multe... | comentarii (2)

O fetita de 5 ani a murit de rabie

Se moare de rabie şi în secolul 21. O fetiţă de numai cinci ani, dintr-o localitate băcăuană, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi după ce a fost muşcată de un câine. Rudele susţin că au dus-o a doua zi la Urgenţă, însă medicii nu i-au administrat vaccinul antirabic, ci au trimis-o la oftalmolog.

Fetiţa a fost muşcată de un câine maidanez anul trecut, la jumătatea lunii decembrie. A fost dusă la Urgenţe a doua zi.
"Dimineaţa la prima oră am fost cu ea la urgenţă la Spitalul din Bacău, după care un medic de-acolo ne-a trimis cu ea la un oftalmolog, deci nicidecum să se facă un atirabic de-ăsta, cum se zice. Ne-am dus la cabinetul particular la oftalmolog", a declarat unchiul fetiţei, Mihai Varga. Săptămâna trecută, starea fetei s-a agravat, iar părinţii au dus-o la Spitalul de Pediatrie din Bacău.

"A fost solicitat examenul de specialitate pediatric şi boli infecţioase copii. Echipa de gardă a stabilit suspiciuni de infecţie cu virus rabic, tocmai datorită unui semn pe care fetiţa îl prezenta la o sprânceană", a spus managerul Spitalului de Pediatrie, Aurelia Taga.

Pentru că starea micuţei era destul de gravă, medicii din Bacău au decis sâmbătă să o transfere la Iaşi. Era însă prea târziu. Fetiţa a murit a doua zi.

"După aspectul clinic al fetiţei, după evoluţia bolii şi în contextul epidemiologic dat, pare a fi fost vorba de rabie. Fetiţa a fost internată în terapie intensivă, a fost intubată urotraheal, a beneficiat de ventilaţie mecanică, dar fiind vorba de această boală", a declarat managerul Spitalului de Boli Infectioase Iaşi.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Afla mai multe... | comentarii

Prima poza cu iPad3

Cea de-a treia generaţie de iPad nu va mai avea un buton de home, se poate vedea în invitaţiile oficiale Apple pentru evenimentul care va fi organizat pe data de 7 martie.

"Avem ceva ce vrei cu adevărat să vezi. Şi să atingi". Aşa sună textul invitaţiilor pe care Apple le-a trimis pentru evenimentul pe care îl va organiza pe 7 martie, în San Francisco.

Pe invitaţii poate fi observat o porţiune mică din iPad 3, însă a fost suficient pentru ca cei de la gizmodo.com să-şi dea seama că noul model de iPad nu va mai avea un buton de home. Este prima poză oficială cu iPad 3 pe care Apple a făcut-o publică.

În invitaţii mai poate fi observat noul ecran Retina Display cu o rezoluţie de 2048×1536 pixeli, de patru ori mai bună decât cea ce pe iPad 2.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Afla mai multe... | comentarii

Andra și Măruță sunt nasii lui Pepe

Andra Măruță a recunoscut în direct că va ea și cu soșul ei, Cătălin, le vor fi nași lui Pepe și celei cu care are de câteva luni o relație, Raluca Pastramă.

"Nu știu cer vorbești aici”, a răspuns inițial Andra, invitată în emisiunea Cancan TV, la întrebarea legată de nunta lui Pepe cu Raluca.

”Nu am stabilit încă nimic, doar am convenit că noi suntem nașii. Nu am știut dacă trebuie să vorbesc despre asta. Este o fată minunată.Nu aș vrea să vorbesc mai mult, cred că Pepe ar trebui să spună mai multe despre ea", a continuat ea.

Citeste mai mult pe LIBERTATEA.RO
Afla mai multe... | comentarii

România a atras 750 mil. dolari din plasarea de obligaţiuni pe piaţa SUA

România a atras marţi încă 750 milioane de dolari de pe piaţa din SUA prin redeschiderea emisiunii de obligaţiuni pe 10 ani lansate în luna ianuarie, titlurile având un randament de 6,45 %, în scădere de la 6,875%, iar oferta a depăşit de patru ori suma împrumutată.

Subscrierile au totalizat 3,2 miliarde de dolari.

Titlurile au fost vândute cu un cupon de 6,75% şi, luând în calcul prima, randamentul este de 6,45%. Emisiunea este scadentă la 7 februarie 2022.

"Încrederea investitorilor în măsurile economice adoptate de România şi în angajamentele de continuare a politicilor sustenabile se vede din scăderea randamentului faţă de emisiunea trecută, din valoarea mare a ofertelor primite, peste nivelul altor ţări din regiune, precum şi din faptul că ne împrumutăm pe termen lung. Am redeschis emisiunea pentru că exista încă cerere pe piaţă pentru bondurile româneşti, investitorii doreau expunere pe România, astfel că am decis să profităm de oportunitatea de a ne finanţa la un cost în scădere", a declarat într-un comunicat ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi.

El a adăugat că Ministerul Finanţelor este preocupat în egală măsură de finanţarea de pe piaţa internă, unde costurile de finanţare au scăzut în ultima perioadă.

În cazul finanţărilor de pe piaţa internă, randamentul a scăzut luni la un minim istoric, de 5,22%, în cazul emisiunii pe şase luni.

"De asemenea, este de notat că am lansat emisiuni de obligaţiuni pe 15 ani, reducând presiunea existentă în anii anteriori de a «rostogoli» datoria, pentru că ne puteam împrumuta în special pe termen scurt", a afirmat ministrul Finanţelor Publice.

Potrivit unui ordin al ministrului Finanţelor Publice, valoarea programată a emisiunii de marţi de pe piaţa americană a fost între 500 milioane dolari şi un miliard de dolari, iar randamentul indicativ a fost de 6,5%.

România a deschis la finalul lunii ianuarie pe piaţa din SUA o emisiune de obligaţiuni pe 10 ani prin care a atras 1,5 miliarde dolari, la un randament de 6,875%.

Potrivit unor dealeri, pe piaţa secundară aceste titluri erau cotate luni la sub 6,3%, iar după anunţul de marţi privind redeschiderea emisiunii randamentul a urcat la 6,37%. Astfel, piaţa se aştepta la un randament de 6,37-6,5% în funcţie de suma atrasă.

Aranjorii principali ai emisiunii au fost Citi, Deutsche Bank şi HSBC.

Fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu a declarat ulterior operaţiunii din ianuarie că România va mai accesa piaţa SUA în acest an pentru a se împrumuta în dolari, întrucât prima ieşire a fost un succes, în următoarea emisiune fiind mai puţin importantă suma atrasă, cât mai ales percepţia inverstitorilor.

Potrivit strategiei MFP, în 2012 vor fi atrase împrumuturi de pe pieţele externe de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului 2010 programul de emisiuni MTN pe piaţa internaţională pe o perioadă de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. În prima emisiune a programului, Finanţele au atras la începutul lunii iunie a anului trecut 1,5 miliarde euro din vânzarea de obligaţiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%.

Cititi mai mult pe MEDIAFAX.RO
Afla mai multe... | comentarii

Dragomir: "Dinamo - Gaz Metan Mediaş se va disputa pe Arena Naţională"

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că partida Dinamo - Gaz Metan Mediaş, contând pentru etapa a XIX-a a Ligii I, se va disputa pe Arena Naţională, deşi cu o zi înainte afirmase că acest lucru nu este posibil, deoarece liga nu a fost informată la timp.

Dumitru Dragomir a spus luni că Dinamo nu poate disputa meciul cu Gaz Metan pe Arena Naţională deoarece nu a informat liga din timp de schimbarea stadionului, însă Nicolae Badea a precizat că echipa sa este confruntată cu o forţă majoră, iar regulamentul nu o obligă să anunţe LPF. Dragomir a declarat la Radio Gsp că, potrivit regulamentului, Dinamo ar fi trebuit să anunţe LPF cu cel puţin şapte zile înainte meciului de intenţia de schimbare a locului de desfăşurare şi că riscă să piardă meciul la masa verde pentru că nu a făcut-o.

"Conform regulamentului, noi suntem de acord ca Dinamo - Gaz Metan Mediaş să se dispute pe Arena Naţională. Noi nu suntem duşmanii fotbalului, iar dacă Mediaşul este de acord, atunci tot scandalul se năruie", a declarat, marţi, la Digi Sport, Dumitru Dragomir.

După ce oficialii FC Rapid au solicitat LPF, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a clubului, să respecte regulamentul şi să nu permită schimbarea locului de disputare a partidei de pe stadionul Dinamo pe Arena Naţională, Dragomir a precizat: "Când vor fi ei la LPF în locul meu, atunci să îmi dea indicaţii. Până atunci eu conduc Liga. Totul este la latitudinea organizatorului, adică a LPF".

Oficialii rapidişti amintesc de partida cu FC Braşov, din cadrul etapei a VI-a a Ligii I, pe care formaţia condusă de Răzvan Lucescu a fost obligată să o dispute pe arena din Regie pentru că regulamentul nu i-a permis să schimbe locul de desfăşurare cu mai puţin de 7 zile înainte, chiar dacă la momentul respectiv încheiase contractul de închiriere a Stadionului Giuleşti cu CS Rapid.

Citeste mai mult pe MEDIAFAX.RO
Afla mai multe... | comentarii

Un nou asteroid care ar putea lovi Pamantul

NASA a identificat un nou asteroid, cu un diametru de aproximativ 140 de metri, care ar putea să intre în coliziune cu Pământul pe 5 februarie 2040. ONU a început deja să discute modalităţi prin care traiectoria acestui asteroid, denumit 2011 AG5, poate fi modificată, relatează Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă au calculat că, în prezent, şansele ca asteroidul să lovească Pământul sunt de 1 la 625. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, milioane de oameni ar muri, însă omenirea ar supravieţui. Spre comparaţie, asteroidul care ar fi dus la dispariţia dinozaurilor de pe Terra avea în jur de 14 kilometri în diametru.

Conform NASA, printre modalităţile de a schimba traiectoria asteroidului se numără plasarea unei sonde pe asteroid, care să-i modifice gravitaţia, sau lansarea unei sonde care să-i schimbe direcţia prin simplul impact. Folosirea unei arme nucleare nu este luată în calcul, pentru că resturile asteroidului ar lovi Pământul în mod necontrolat.

În apropierea Pământului se află în jur de 19.000 de asteroizi de mărime medie, cu diametre cuprinse între 100 de metri şi 1 kilometru.

Citeste mai mult pe GANDUL.INFO
Afla mai multe... | comentarii

Vesti proaste, dar sanatoase pentru fumatori

Sfarsitul de an le-ar putea aduce fumatorilor interdictia de a-si aprinde tigara in parcuri si piete, in vecinatatea spitalelor, sau a scolilor.

Toate tarile comunitare vor amenda, din 2013, consumul de tutun, in zonele publice. Asa ca nici autoritatile romane nu vor avea de ales.

Cum stam acum? Fumatul e interzis in curtea unui spital de pneumologie, dar paznicul si chiar studentii la medicina aprind tigara dupa tigara.

Se estimeaza ca, in Uniunea Europeana, o persoana din patru care moare de cancer datoreaza imbolnavirea tutunului. Tulburator e ca aproape 80.000 de nefumatori mor din cauza fumatului pasiv.

Acesta e motivul pentru care Comisia Europeana si-a asumat rezolvarea acestei probleme cu forta. Permisiunea de a trage un fum in public se va stinge, in toate tarile comunitare, la 31 decembrie 2012.

In Romania, ideea de spatiu public nu este inca definita, dar se pare ca vom urma modelul strict spaniol. Parintii care-si asteapta copiii de la cursuri n-ar mai putea fuma pe strada, pentru ca locul se afla in apropierea scolii. Iar cei care-si vor aprinde tigareta in parc ar fi si ei pasibili de amenda.

Spania, Marea Britanie, Irlanda si Cipru au, de anul trecut, cea mai stricta legislatie antifumat.

In Spania nu poti fuma in parcuri si piete sau la terase in aer liber, dar nici pe strada, in apropierea oricarei institutii publice.

La polul opus sunt Grecia, Austria si Cehia, unde fumatul este permis cu restrictii minime.

Bulgaria, candva la fel de toleranta, va sanctiona fumatul in public incepand cu 1 iunie 2012.

Din 2013, comisia de sanatate a Uniunii va incerca si scoaterea de pe piata a tigaretelor aromatizate.

Citeste mai mult pe STIRILE PROTV.RO
Afla mai multe... | comentarii

Facebook

Twitter

Alte stiri

Data si Ora

Vremea

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Curs valutar

 
Copyright © 2012. Romedia Online - All Rights Reserved