marți, 6 martie 2012

sâmbătă, 10 decembrie 2011

FakeAV Cleaner detecteaza programele pretinse antivirus




G Data a inregistrat o crestere semnificativa a programelor pretinse a fi solutii antivirus, cunoscute sub numele de “scareware”.
Ultimele 15 luni au aratat o crestere de 35% a acestor programe care nu au functionalitati de protectie si pot fi chiar periculoase. Dupa instalare, programul contrafacut il informeaza pe utilizator ca exista o infectie in sistem, chiar daca acesta nu este de fapt afectat.

Pentru “dezinfectarea” computerului, programul ii ofera utilizatorului posibilitatea de a achizitiona “versiunea completa”. G Data pune la dispozitia utilizatorilor un tool gratuit care elimina cele mai des intalnite programe “fake AV” ce apartin familiei “System tool”; acesta poate fi descarcat de pe: https://www.gdata.de/?eID=PushFile&dl=1a60458cc9%3AAFIIDQM%3D

Cum se instaleaza G Data FakeAV Cleaner:
Este realmente imposibil sa elimini un program scareware de pe un sistem fara a avea la dispozitie un tool extern. In plus, procedurile prin care este creat “System tool” impiedica stergerea manuala. G Data FakeAV Cleaner ofera tot ceea ce este necesar pentru a elimina aceste programe din sistem. Instalarea consta in efectuarea a 4 pasi simpli:

1) Descarcati G Data FakeAV Cleaner de pe website-ul G Data: https://www.gdata.de/?eID=PushFile&dl=1a60458cc9%3AAFIIDQM%3D
2) Daca descarcarea are loc pe un alt sistem decat cel infectat, fisierele de conectare vor fi transferate pe sistemul afectat.
3) Rulati fisierele de conectare G Data FakeAV Cleaner. Fisierul este numit "svchost.exe".
4) Reporniti computerul pentru a finaliza instalarea.


G Data ofera sfaturi pentru evitarea infectarii cu scareware:
Pentru a proteja PC-ul si datele pe care le contine, G Data recomanda sa instalati o solutie de securitate actualizata regulat si care are un filtru HTTP.
• Descarcati software doar de pe site-uri ale producatorilor sau de pe portaluri de download de incredere.
• Actualizati sistemul de operare si browserul in mod constant.
• Ganditi-va de doua ori inainte de a accesa un link, riscati sa fiti redirectionati pe un website care distribuie scareware.
• Daca receptionati mesaje de tip pop-up, verificati atent ortografia si gramatica, puteti deveni victima unei tentative de frauda.

Vizitati G Data SecurityBlog pentru mai multe informatii: http://blog.gdatasoftware.com/blog/article/fakeav-scams-do-not-stop.html

Sursa: itstiri.ro

EA lanseaza platforma de distributie Origin



Electronic Arts a anuntat ca va lansa in curand o noua platfroma digitala de distributie, Origin, menita sa rivalizeze cu binecunoscutele Steam si GamersGate. Nu a fost dezvaluita o data de lansare pentru Origin, insa ne asteptam sa o vedem la lucru cat de curand.

Cu toate acestea, EA a confirmat ca Origin se va concentra pe vanzarea de jocuri PC si va include 150 titluri in momentul lansarii, inclusiv Star Wars: The Old Republic. Momentan nu se stie daca platforma va cuprinde doar titluri EA Games sau si titluri de la alti editori.
De asemenea, Origin va rula prin intermediul propriei aplicatii, ci nu intr-un browser.

Sursa: itstiri.ro

Opera Mini 6.1 si Opera Mobile 11.1 acum disponibile


La putin timp dupa lansarea browser-ului Opera 11.50 pentru PC, Opera Software a lansat astazi noi versiuni ale browserelor pentru variantele mobile.
Noile browsere lansate, Opera Mini 6.1 si Opera Mobile 11.1, beneficiaza de un camp de cautare integrat, care va afisa sugestii in timp ce utilizatorul scrie.

Ambele browsere sunt foarte asemanatoare datorita faptului ca folosesc aceeasi interfata, insa functioneaza diferit.
Browser-ul Opera Mini foloseste serverele Opera pentru a codifica si a comprima pagini web pana la 90%, inainte ca acestea sa fie trimise pe dispozitivul mobil. Conform companiei, Opera Mini va functioneaza pe aproape orice telefon si va fi intotdeauna mai rapid si mai ieftin decat alte browsere mobile.
Opera Mini ruleaza pe platforma Java (J2ME) - BlackBerry, Symbian Series 60, Android, si iOS.

Pe de alta parte, browser-ul Opera Mobile are drepturi depline care foloseste acelasi motor de randare ca versiunea pentru PC. Acest lucru permite suportul pentru caracteristicile HTML5 pentru smartphone-uri si tablete. Cand un utilizator foloseste browser-ul Opera Mobile, acesta poate activa sau dezactiva compresarea website-urilor.

Opera Mobile este disponibil pentru smartphone-uri si tablete Android, tablete PC cu Windows 7, smartphone-uri si dispozitive portabile ce ruleaza Symbian S60, si MeeGo pentru noul anuntat Nokia N9.
Browserele Opera Mini si Opera Mobile sunt disponibile gratuit pe site-ul mobil al companiei precum si prin intermediul BlackBerry App World, Android Market si Apple App Store.

Sursa: itstiri.ro

Punkduck - O aplicatie mobila ce prezinta locatiile interesante de pe o harta

Ne intrebam deseori care sunt cele mai interesante locatii dintr-o anumita zona. Putem fi intr-un loc strain in care sa cautam un muzeu, o cafenea sau pur si simplu ceva interesant pentru a ne petrece timpul, dar chiar si in localitatea in care traim zi de zi, viata poate fi suficient de dinamica incat raspunsul la aceasta intrebare sa varieze de la o saptamana la alta. Aplicatia mobila Punkduck este una dintre solutiile acestei probleme.

Fiind vorba de locatii, cel mai natural mod de a reprezenta pe cele mai bune dintre ele este prin intermediul unei harti. In Punkduck, ele sunt afisate sub forma de discuri suprapuse peste Google Maps. Fiecare disc reprezinta o locatie, iar intensitatea culorii discului reprezinta gradul de atractivitate al acelei locatii in raport cu celelalte. Momentan exista aproximativ trei milioane de discuri virtuale alcatuite in urma procesarii a aproximativ o suta de milioane de fotografii cu geo taguri preluate de pe Flickr.

La un zoom level mic (adica o suprafata mare) intervine problema selectarii discurilor relevante. De exemplu pentru Romania exista cateva zeci de mii de discuri si este imposibila afisarea inteligibila a tuturor discurilor pe suprafata unui monitor sau ecran de telefon mobil. Aceasta problema este rezolvata printr-o selectie ierarhica a discurilor, astfel incat pe masura ce suprafata creste, doar cele mai importante discuri sunt plasate mai sus in ierarhie. In urma acestei selectii, se pot observa rezultate inteligibile si relevante chiar la nivelul hartii lumii. De exemplu, conform acestui algoritm, cel mai interesant loc de pe Pamant este Muzeul Luvru din Paris.

Aplicatia este conceputa in asa fel incat locurile interesante sunt stabilite pe baza opiniilor exprimate de utilizatori. Aceasta functionalitate este deservita de un ecran care are doar doua butoane: like si dislike. Scenariul de utilizare este foarte simplu: intr-o situatie speciala in care impulsul de a transmite mai departe locatia in care se afla utilizatorul este puternic, este suficienta apasarea unui buton, iar opinia este inregistrata. Este integrata si facilitatea de scriere pe peretele Facebook al utilizatorului. Autentificarea tuturor operatiilor din aplicatie se face pe baza contului Facebook, in acest fel nefiind necesara crearea unui alt cont, majoritatea posesorilor de smartphone fiind deja inregistrati pe Facebook.

O problema semnificativa in implementarea unei solutii care necesita contributia utilizatorilor este cea a continutului initial. Locatiile de interes nu pot fi deduse pe baza like-urilor si a dislike-urilor fiindca nu exista suficiente pareri exprimate. De aceea Punkduck ia in calcul si numarul de fotografii de pe Flickr din acel loc, fapt care permite vizualizarea unor informatii relevante pe harta pana cand se strange un numar suficient de like-uri. Deocamdata o fotografie este echivalenta cu un like.

Concursul Nokia Qt Developers s-a dovedit a fi o ocazie excelenta pentru punerea in practica a acestui proiect. Patru programatori clujeni (Vlad Danciu, Valentin Filip, Flaviu Pașca si Ovidiu Sabou) au participat la concurs, iar aplicatia mobila pentru Symbian 3 este deja lansata in Nokia Ovi Store. Concursul este momentan in ultima faza in care castigatorul se alege pe baza voturilor publicului.

In urmatoarea perioada accentul va cadea pe imbunatatirea calitatii si relevantei datelor precum si pe portarea aplicatiei pe celelalte platforme mobile populare. Este planificata si abilitatea de a prezenta pe harta evenimentele interesante care vor avea loc in viitor.


Sursa: itstiri.ro

Zvon: Windows 8 Beta se va lansa in Septembrie


Steven Sinofsky si echipa sa protejeaza data de lansare a urmatorului sistem de operare Microsoft, insa in ciuda tuturor indiciilor care duc la o lansare in 2012, nu am avut mai multe informatii pana acum. Potrivit ZDnet, Microsoft ar trebui sa fie gata de lansarea Windows 8 pana cel tarziu in vara lui 2012, cu o versiune Beta oficiala impartita dezvoltatorilor in Septembrie.

De asemenea, o sursa sigura din cadrul Microsoft pretinde ca stie de faptul ca aceasta va fi singura versiune beta, urmata la scurt timp de o versiune RC in Ianuarie, in cazul in care nu sunt descoperite bug-uri majore. Microsoft a recunoscut deja in mod deschis ca sunt mai putin interesati de feedback, astfel incat o perioada scurta pentru beta are sens in cazul in care perioada limita este adevarata.

Nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem, insa oare Microsoft nu se grabeste cu lansarea noii versiuni Windows ?

Sursa: itstiri.ro

Microsoft anunta lansarea urmatoarei versiuni beta a Windows Intune


Microsoft anunta disponibilitatea variantei beta a urmatoarei versiuni a serviciului Windows Intune, versiunea finala fiind asteptata pentru sfarsitul acestui an. Noua varianta beta ofera, pe langa facilitatile existente de management in cloud a PC-urilor din organizatii si posibilitatea de a utiliza Windows 7 Enterprise cu plata lunara, cateva noutati interesante:

• Software Distribution: Posibilitatea de a instala software de la distanta, update-uri sau aplicatii de tip line-of-business prin intermediul cloud-ului atat de la Microsoft, cat si de la terte parti

• Remote Tasks: Posibilitatea de a rula urmatoarele activitati pe calculatoarele gestionate de Windows Intune prin intermediul consolei de administrare - Full malware scan, Quick malware scan, Restart, Update Malware Definition

• Acces Read-only: Profesionistii IT si partenerii pot da acces read-only in consola de administrare unor administratori astfel incat acestia sa poata vedea informatiile despre PC-uri fara insa a putea executa task-uri

De la lansarea Windows Intune din luna martie feedback-ul primit de la parteneri si clienti a fost pozitiv, acestia dorind sa utilizeze acest serviciu in cloud pentru administrarea si protectia computerelor. Windows Intune s-a dovedit a fi solutia completa de care aveau nevoie pentru buna gestionare a PC-urilor pe care le detin in companie. In Romania, in prezent, Windows Intune este testat de peste 120 clienti.

Fiecare nou update este construit luand in considerare versiunea anterioara a solutiei astfel incat, indiferent de versiunea achizitionata, clientii vor beneficia de cele mai recente update-uri. De asemenea, varianta beta a prosusului poate fi descarcata pe maxim 10 PC-uri si are o durata de trial de 30 zile,

Mai multe informatii despre produs sunt disponibile pe Windows Intune on Springboard.

Sursa: itstiri.ro

Windows 8 va rula pe toate PC-urile Windows 7


Microsoft a promis ca cerintele minime de sistem pentru viitorul sistem de operare Windows 8 vor fi la fel sau chiar mai mici decat cele ale lui Windows 7. La fel cum Win7 a avut aceleasi cerinte de sistem ca Vista, Microsoft a decis sa urmeze exemplul si cu noul sau OS.

Din toate acestea intelegem ca Windows 8 ar trebui sa functioneze si pe sisteme care in prezent ruleaza Windows Vista, desi oficialii Microsoft nu au spus acest lucru in mod explicit.
Decizia Microsoft de a nu ridica cerintele nu este deloc surprinzatoare, avand in vedere ca societatea este in curs de dezvoltare o versiune de Windows 8 pentru procesoarele ARM, care sunt mai putin puternice decat procesoarele Intel sau AMD x86 pentru care a fost initial construit Windows.

In plus, conform Microsoft, Windows 8 va fi capabil sa se ajusteze automat in functie de puterea de procesare a PC-ului sau a tabletei pe care ruleaza.
Caracteristici precum efectul de sticla Aero sunt oprite pe sistemele care abia trec de cerintele minime in Windows 7.

Cerintele minime pentru versiunea de 32 biti a Windows 7 sunt: Procesor cu frecventa de 1GHz, 1GB de memorie RAM, 16GB spatiu pe disc disponibil si grafica DirectX 9.
Pentru versiunea de 64 biti, cerintele de sistem cresc dupa cum urmeaza: Procesor cu frecventa de 1GHz, 2GB de memorie RAM, 20GB spatiu pe disc disponibil si grafica DirectX 9.

Sursa: itstiri.ro

Windows XP va mai primi update-uri pana in 2014




Microsoft avertizeaza milioanele de utilizatori a sistemului de operare Windows XP care acum are mai putin de 1.000 de zile de suport. Desi asta inseamna mai mult de doi ani si jumatate inainte ca firmele si utilizatorii sa fie nevoiti sa faca un upgrade, multi nu s-au grabit sa faca pasul la un alt OS. Conform rapoartelor, XP inca detine 51% din cota de piata, in comparatie cu Windows 7 care detine 27%.

Incepand cu data de 8 Aprilie 2014, Microsoft nu va mai elibera patch-uri de securitate sau hotfix-uri pentru sistemul de operare imbatranit. Asadar, PC-urile cu Windows XP vor fi vulnerabile amenintarilor de securitate. In plus, multi furnizori de software nu intentioneaza sa extinda suportul aplicatiilor care ruleaza pe Windows XP, lucru care ridica si mai mult riscurile de securitate, si, in cele din urma, costurile suplimentare pentru departamentul IT.
Desigur, Microsoft spera ca in special intreprinderile sa faca upgrade la Windows 7, pentru care conform datelor au fost vandute 400 milioane de licente pana in prezent.
Totusi, mai este destul timp pana cand Microsoft nu va mai oferi suport pentru XP, timp in care se va lansa Windows 8, si poate chiar si alta versiune Windows.

Sursa: itstiri.ro

Microsoft dezvaluie primele detalii Windows 8


Microsoft a devaluit primele detalii ale viitorului sistem de operare al companiei, iar primul lucru sesizabil este ecranul de start, care seamana cu Windows Phone Live. Scopul Windows 8 (care este doar un nume de cod) este de a fi un sistem de operare care sa ruleze pe PC-uri obisnuite sau pe tablete. Asadar, Windows 8 va rula doua tipuri de aplicatii: o aplicatie Windows standard si o aplicatie mobile-like scrisa in HTML5 si JavaScript, Microsoft sustinand ca este "o noua platforma".

Toate aplicatiile pot fi vizualizate in aceasta interfata a utilizatorului in care se pot observa influentele platformei Windows Phone. Asa cum putem observa in clipul video demo de mai jos, animatiile, gesturile, si multitasking-ul merg foarte bine. In plus, necesita mai putine resurse decat Windows 7. Noua interfata a sistemului de operare este de fapt doar un skin peste Windows.

Restul clasicului Windows este inca acolo, insa a fost ajustat pentru a fi mai prietenos cu touchscreen, asadar aplicatiile Windows obisnuite vor merge cu touch sau tastatura/mouse. Ideea de a rula aplicatii Windows complete pe o tableta nu este una rea, dar arata destul de ciudat in practica.
Windows 8 va veni impreuna cu browser-ul Internet Explorer 10.

Vom vedea mai multe in Septembrie, cand va avea loc conferinta Microsoft's Build.

Sursa: itstiri.ro

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More